Üdvözli Csák János Zeneakadémiával kapcsolatos döntését a Magyar Zenei Tanács

A Magyar Zenei Tanács elnöksége üdvözli a kulturális és innovációs miniszter döntését, hogy visszavonja és kiterjeszti a Zeneakadémia rektori pályázatát – közölte a szervezet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 20. 17:25
Liszt Ferenc szobra a Zeneakadémia épületének homlokzatán
Liszt Ferenc szobra a Zeneakadémia épületének homlokzatán Fotó: Róka László Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Zeneakadémiának is szüksége van arra, hogy minél több és jobb pályázat, azaz gondolat és jövőkép közül választhasson, ugyanúgy a pályázatba sok munkát fektető jelöltek is megérdemlik, hogy valódi versenyben mérethessenek meg és kellő legitimitással kezdhessék el a munkát – közölte a Magyar Zenei Tanács az MTI-vel.

Egy nyílt, a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő pályázat semmi módon nem csorbítja a döntéshozó szabadságát, ellenkezőleg, éppen ez ad számára lehetőséget egy valóban szabad és legitim döntés meghozatalára – hangsúlyozzák a közleményben.

Az 1990-ben alapított Magyar Zenei Tanács csaknem félszáz tagszervezetén keresztül a teljes hazai zenei szektort képviseli a zeneiskoláktól a hangversenyrendezőkön át a nagy állami intézményekig és forprofit szereplőkig. Az Európai és a Nemzetközi Zenei Tanács tagjaként segíti a hazai szereplők nemzetközi kapcsolódásait és részt vesz a zenei szektor szabályozói környezetének alakításában.

Borítókép: Liszt Ferenc szobra a Zeneakadémia épületének homlokzatán (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.